Atestare instructori auto si profesori de legislatie rutiera

ATESTAT INSTRUCTOR AUTO/PROFESOR DE LEGISLATIE RUTIERA 
Conditii de inscriere:
– varsta minima – 25 de ani
– permis de conducere valabil pentru minim categoria pentru care solicita atestare de cel putin 5 ani;
– sa nu fi avut suspendata exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor in ultimele 6 luni sau mai mult de doua ori de la data obtinerii permisului de conducere pentru consum de alcool;
– sa nu fi avut anulat permisul de conducere in ultimii 10 ani;
– sa fie apt medical si psihologic;
– sa nu fi fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca pentru o infractiune (daca nu a intervenit reabilitarea sau amnistia);
– studii – diploma de bacalaureat / scoala de maistri in specialitatea auto (pentru instructori auto)
– absolventi ai unei institutii acreditate de invatamant superior de lunga durata in specialitatile stiinte juridice sau tehnice (pentru profesori de legislatie)
Acte necesare pentru inscriere :
– copie permis de conducere, buletin, act de studii – copie legalizata
– fisa medicala in original (obligatoriu la Policlinica CFR);
– examenul psihologic in original – care il puteti face in cadrul scolii noastre
– cazier judiciar
– adeverinta eliberata de Serviciul Politiei Rutiere – cazierul auto
– cerere – se va completa la sediul scolii.
Tariful este de 690 de lei pregatirea teoretica (include suporturile de curs, chestionarele, cursul zilnic la noi la scoala si examenul teoretic) si 300 lei pregatirea practica (se face pe masina de scoala cu instructori experimentati, si include si examinarea).
Se poate achita in rate!!!
Pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru obtinerea atestatului pentru instructori auto si/sau profesor de legislatie sunt urmatorii:
– inscrierea la cursuri cu un avans minim de 100 de lei
– se completeaza cererea de inscriere si se incheie contractul de scolarizare. Tot atunci primiti suportul de curs gratuit si este bine sa-l studiati pana ce incep cursurile.
Cursul de pregatire profesionala in vederea obtinerii atestatului de instructor auto cuprinde pregatirea teoretica si practica, avand o durata de 120 de ore. Durata pregatirii teoretice este de 90 de ore, iar durata pregatirii practice este de 30 de ore.
Cursul de pregatire profesionala in vederea obtinerii atestatului de profesor de legislatie rutiera va avea o durata de 90 de ore.
EXAMEN :
Examenul se va sustine pe calculator, in functie de datele de examinare stabilite de catre ARR. Ora la care se va desfasura examenul va fi transmisa vineri, inainte de examen catre cursanti.
Examenul pentru obtinerea atestatului profesional de instructor auto consta in:
– Proba scrisa, eliminatorie, care are drept scop verificarea cunoasterii regulilor de circulatie pe dumurile publice si cunoasterea autovehiculului, constand intr-un test tip grila cu 60 de intrebari a carei durata este de 60 de minute.
Pentru promovarea examenului , candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 48 de intrebari din testul grila.
– Proba practica in trafic, avand o durata de 30 minute, destinata evaluarii cunostintelor, competentelor si capacitatilor pedagogice necesare desfasurarii procesului de pregatire practica.
Pentru promovarea examenului practic, candidatul trebuie sa obtina calificativul admis.
Examenul pentru obtinerea atestatului de profesor de legislatie rutiera consta in :
– Proba scrisa, eliminatorie, care are drept scop verificarea cunoasterii regulilor de circulatie pe drumurile publice si cunoasterea autovehiculului, constand intr-un test tip grila cu 60 de intrebari, a carei durata este de 60 de minute
Pentru promovarea examenului, candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 54 de intrebari din testul grila.
– Proba orala pentru evaluarea capacitatilor psihopedagogice, care consta in prezentarea unei teme din domeniul legislatiei rutiere si conducerii preventive, a carei durata este de 15 minute.
Pentru promovarea probei orale, candidatul trebuie sa obtina calificativul admis.
Dupa ce veti fi declarat admis va trebui sa achitati in contul ARR RO37TREZ3065025XXX000325, Banca Trezoreria Galati, cod fiscal: 12059648, o chitanta de 41 de lei / eliberare atestat.
Cu o copie dupa cartea de identitate, permisul de conducere, o fotografie tip buletin si chitanta platita va veti prezenta la ARR Galati pentru a va ridica atestatul.
Atestatul se va elibera in termen de 15 zile de la data promovarii examenului aferent fiecarui tip de atestat.
IMPORTANT! Nu puteti intra in examen fara buletin si permis de conducere sau daca nu aveti toate actele necesare la dosar!