Șofer Transport Persoane (CPI)

 Acest tip de atestat se adreseaza conducatorilor auto care detin permis de conducere categoria D obtinuta dupa data de 09.09.2008.
Acte necesare inscrierii:

  • copie buletin si permis de conducere (categoria D);
  • taxa examinare 67 lei, platita la Oficiul postal in contul ARR;
  • fisa tip inscriere.

Tariful este de 490 de lei (pregatirea teoretica) si 300 de lei (pregatirea practica care include  si o sedinta suplimentara).

Reducerea se aplica la pachet, la momentul inscrierii, pretul fiind de 690 lei.
EXAMEN
Candidatii care doresc obtinerea atestatului de transport persoane vor sustine examen teoretic si examen practic.
Proba teoretica se va sustine o data pe luna (sambata),  in functie de datele de examinare stabilite de catre ARR. Ora la care se va desfasura examenul va fi transmisa vineri, inainte de examen catre cursanti.
Examenul teoretic este format din doua probe:
– o proba cu durata de 2 ore constand intr-un set de 100 intrebari cu 4 variante de raspuns, dintre care doar una corecta;
– o proba cu durata de 2 ore care consta in 6 studii de caz.
Candidatul este considerat admis daca a raspuns corect la cel putin 70% din intrebari si a obtinut minim 70% din punctajul maxim cumulat al studiilor de caz.
Proba practica se va sustine lunar in functie de programarile facute de catre A.R.R., in cel mult 30 de zile de la promovarea examenului teoretic.
Proba practica este destinata evaluarii pregatirii cu privire la conducerea rationala bazata pe reguli de siguranta; aceasta proba are loc, pe cat posibil, pe drumuri situate in afara zonelor construite, pe drumuri expres, precum si pe toate tipurile de drumuri publice urbane, acestea trebuind sa prezinte diferite tipuri de dificultati pe care un conducator auto le poate intalni.
Pentru a fi admisi la examenul de obtinere a CPI, candidatii trebuie sa fie declarati admisi atat la examenul teoretic, cat si la examenul practic.
Dupa ce veti fi declarat admis va trebui sa achitati in contul ARR RO37TREZ3065025XXX000325, Banca Trezoreria Galati, cod fiscal: 12059648, suma de 64 de lei, reprezentând eliberarea atestatului.
Cu o copie dupa cartea de identitate, permisul de conducere, o fotografie tip buletin si chitanta platita va veti prezenta la ARR Galati pentru a va ridica atestatul.
IMPORTANT! Nu puteti intra in examen fara buletin si permis de conducere sau daca nu aveti toate actele necesare la dosar!