Transport agabaritic

ATESTAT CONDUCATORI AUTO CARE EFECTUEAZA TRANSPORT DE MARFURI AGABARITICE (VEHICULE CARE AU MASE SI/SAU DIMENSIUNI DEPASITE)

Conditii de inscriere:
Conducatorii auto care solicita acest tip de atestat trebuie sa detina permis de conducere avand categoria necesara obtinerii atestatului profesional.

Acte necesare inscrierii:

  • copie buletin si permis de conducere (categoria CE) si atestat transport marfa aflat in perioada de valabilitate;

  • doua dosare cu sina;

  • fisa tip inscriere;

Tariful este de 290 de lei si se poate plati in rate, cu minimum 100 lei avans la inscriere si include pregatirea teoretica timp de 5 zile la sediul scolii noastre.

Pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru obtinerea atestatului de transport marfuri agabaritice sunt urmatorii:
– Inscrierea la cursuri cu un avans minim de 100 de lei – se completeaza cererea de inscriere si se incheie contractul de scolarizare. Tot atunci primiti suportul de curs gratuit si este bine sa-l studiati pana ce incep cursurile.
– Participarea la cursul organizat – cursul dureaza o saptamana si de desfasoara la sediul scolii noastre.

EXAMEN
Examenul se va sustine o data pe luna (sambata), pe calculator, in functie de datele de examinare stabilite de catre ARR. Ora la care se va desfasura examenul va fi transmisa vineri, inainte de examen catre cursanti.
Examenul consta intr-un chestionar de 20 de intrebari tip grila, iar candidatul este considerat admis daca a raspuns corect la cel putin 70% din intrebari. Durata examenului este de 30 de minute.

Rezultatele la examen se vor afla in aceeasi zi dupa ora 16.00.Dupa ce veti fi declarat admis va trebui sa achitati in contul ARR RO37TREZ3065025XXX000325, Banca Trezoreria Galati, cod fiscal: 12059648, o chitanta de 41 de lei / eliberare atestat.

Cu o copie dupa cartea de identitate, permisul de conducere, o fotografie tip buletin si chitanta platita va veti prezenta la ARR Galati pentru a va ridica atestatul.

In cazul nepromovarii examenului, cursantul mai poate da un examen in luna urmatoare contra unui tarif de reexaminare de 50 de lei / atestat.

Examenul va fi sustinut in fata unei comisii formate din 3 membri. Autoritatea Rutiera Romana va desemna 2 reprezentanti ca membri ai comisiei de examinare iar Directia generala infrastructura si transport rutier va desemna un reprezentant ca membru in cadrul comisiei de examinare.

IMPORTANT! Nu puteti intra in examen fara buletin si permis de conducere sau daca nu aveti toate actele necesare la dosar!